Мoto Morini стъпи на българския пазар

Една от най-старите италиански мотоциклетни марки, оцеляла и до днес, предлага 3-годишна гаранция и безкомпромисно качество. Kомпанията Астреко Моторс е неин официален представител за страната ни

 

„С Moto Morini отваряме нова страница в 32-годишната история на нашите компании, и страницата се казва „una storia italiana”, така започна пресконференцията ни по повод стъпването на Moto Morini на българския пазар. Събитието се състоя на щанда на марката, подготвен за MOTO EXPO 2024 в София.

„Избрахме марката заради нейната интересна история и безкомпромисното качество на мотоциклетите“, сподели Костадин Грозданов, изпълнителен директор на „Астреко холдинг“, част от чието портфолио е компанията „Астреко Моторс“, вече официален представител на Moto Morini за българския пазар.

Всички мотоциклети в гамата на Moto Morini са изключително бързи – развиват максимална скорост от 170 км/ч. Двигателите са 650-кубикови, наричани от производителя „шест и половина“, с максимална мощност 60 к.с. и отговарят на екологичния стандарт Евро 5. Радват се на безпрецедентната в мотоциклетния бранш 3-годишна гаранция, а цените започват от 13 990 лв. с ДДС.

„До края на следващата годината гамата на Moto Morini ще разполага с общо седем модела от различни категории. Те също ще бъдат със спортни характеристики и ще се отличават с високото качество, типично за производителя. Един от новите модели ще е с X-Cape с 1200-кубиков V-образен двигател“, заяви Димитър Пашев, мениджър мотоциклетна гама в представителството. Очаква се поетапно обновената гама да дебютира и на българския пазар.

Марката е създадена през 1937 г. и нейният първи мотоциклет е вдъхновен от германската легенда DKW RT.

Moto Morini ще достига до крайни клиенти чрез мрежата на „Бултрако Моторс“, оторизиран дилър и на небезизвестните брандове Honda и Subaru.

Съвременната гама на марката се състои от три модел, всички до един представени на щанда на Moto Morini на Moto Expo 2024 в София.