IVECO Daily Euro 6 вече е при нас

Софийската премиера на новия IVECO Daily Euro 6 се състоя на територията на компанията ни „Астреко Тракс“, оторизиран дилър на италианската марка. Автомобилът с бизнес инстинкт намери своето достойно място в най-големия закрит шоурум за товарни автомобили в България (площ 518,9 кв. м).

Общо пет екземпляра от новото издание на модела пристигнаха в центъра на „Астреко Тракс“ още вчера. Два от тях са товарни ванове, а три – шаси-кабини. Всички са оборудвани с новите двигатели на IVECO, отговарящи на стандарта Евро 6. Четири от тях са с 3,0-литровия силов агрегат с макс. Мощност 150 или 180 к.с. според версия, а един е с 2,3-литровия мотор с макс. мощност 160 к.с.

След пазарния успех и наградите, спечелени от новия Daily след пускането му на пазара през 2014 г., IVECO вдига летвата още по-високо с фейслифта на третото поколение на верния помощник на бизнеса.

Новото поколение Daily Hi-Matic Euro 6, предлага широка гама от двигатели до 210 hp и 470 Nm, а благодарение на новата интелигентна система EcoSwitch PRO допълнително вдига летвата по отношение на горивната ефективност.

Новият IVECO Daily Euro 6

Новият IVECO Daily Euro 6

Със своите нови двигатели с обем 2,3 и 3,0 л мощност до 210 hp и въртящ момент до 470 Nm при върховите модели новото Daily Euro 6 пести до 8% в сравнение с предходните модели с Euro 5. Това е възможно благодарение на усъвършенстваните технологии на силовия тракт. Ниските разходи за поддръжка и ремонт, дължащи се на удължените интервали на обслужване и дълготрайните компоненти, носят допълнителни икономии от до 12%. Чрез новото приложение, наречено DAILY BUSINESS UP, съвместимо с Android и iOS, шофьорът е винаги свързан и разполага с „помощник-водач“ и „бизнес-асистент“ на борда. Bluetooth връзка с автомобила се осъществява автоматично чрез новото цифрово радио и само за няколко секунди новият Daily Euro 6 се превръща в професионално работно място със свързаност.

Комфортният интериор се отличава с нов кожен волан, сини тапицерии на седалките и нови подглавници от текстил и полиуретанова пяна. Обзавеждането е променено и вече включва до 18 отделения за съхранение на вещи.

TC шампионът IVECO Stralis пред сградата на "Астреко Тракс"

TC шампионът IVECO Stralis пред сградата на „Астреко Тракс“

„Астреко център“

3843,36 кв. е общата разгърната площ на „Астреко център“ на бул. „Челопешко шосе“ 40. В комплекса ще открием най-големия в страната ни закрит шоурум за товарни автомобили, оторизиран сервиз на IVECO, сертифициран Bosch сервиз, тенекеджийно-бояджийно отделение и център за  годишни технически прегледи за мотоциклети и леки и товарни автомобили (до 3,5 т).

Оторизираният сервиз на IVECO е с площ от 440,7 кв. м. Работи изключително с оригинални части от италианската марка. Разполага с 4 подемника. На този етап в него могат да се осъществяват ремонти и поддръжка на цялата гама Daily, а до месец ще обслужва и тежкотоварните гама на IVECO. Разполага с изключително съвременна техника, сред които стенд, за регулиране на преден мост, специализиран оригинален тестер EASY на IVECO за компютърна диагностика на всички електронни системи в автомобила и др.

Сертифицираният сервиз на Bosch е с 4 работни места, 4-колонен подемник с 3D стенд за регулиране на преден и заден мост, монтаж, демонтаж и баланс на гуми, обслужване на климатици, диагностична техника, осцилоскоп и др.