Механиците на Бултрако Моторс отново сертифицирани от Honda

Honda отново триумфира в наградите RED DOT
05.04.2023
Формула 1: Honda ще доставя за Aston Martin от 2026 г.
25.05.2023

Механиците на Бултрако Моторс отново сертифицирани от Honda

Добре обученият, подготвен и квалифициран специалист е изключително важен фактор за поддръжката на един автомобил

За поредна година петимата най-добри механици на Honda в България получиха официалните си грамоти този петък, 19 май, по програмата на Honda за обучение и сертифициране, приложима за цяла Европа. Съгласно нея всеки оторизиран дилър е длъжен да осигури в сервиза си поне по един специалист, получил съответния сертификат. В търговско-сервизните ни комплексите в Пловдив и в София дори надвишаваме норматива на високотехнологичната японска марка и разполагаме с по двама такива.

Благослав Благоев, Антонио Динов, Матей Симеонов, Ивайло Първанов и Ивайло Гецов от дъщерната ни фирма Бултрако Моторс, оторизиран дилър на Honda в България, преминаха през специално обучение, положиха изпити и всички се справиха отлично. За да станат част от програмата, те първо бяха подложени на тестове, после преминаха самостоятелно през образователни онлайн модули в европейската система на Honda. „След решаването на теоретичните задачи в края на всеки модул в програмата финалът е практическо решаване на седем сложни задачи в реални условия. Всеки от младежите безпогрешно откри неизправностите в автомобилите от изпита и отговори без затруднения на всички поставени въпроси“, сподели инж. Петър Спасов, водещ обучението и директор следпродажбано обслужване в Бултрако АД, официален представител на Honda за България. „Добре обученият, подготвен и квалифициран специалист е изключително важен фактор за поддръжката на един автомобил. Всички наши механици задължително преминават регулярно сертификационните програми на Honda, както и допълващи обучения при излизане на нов модел“, добави още той.

В оторизираните сервизи на Бултрако Моторс клиентът получава услуга, съответстваща на високите стандарти на Honda. Наличието на оригинална диагностична апаратура, с която могат да се изпълняват и най-сложните процедури, включително и актуализация на софтуера на управляващите блокове, гарантира дълъг живот на обслужваните превозни средства.

Редовно обслуженият в оторизиран сервиз автомобил и наличието на сервизна история за него гарантират и по-високата му цена на вториячния пазар, когато клиентът реши да продаде колата си.

*На снимката от ляво на дясно: Благой Благоев, Антон Динов, Матей Симеонов, инж. Петър Спасов, Ивайло Първанова и Димитър Пашев, заместил Ивайло Гецов при получаването на сертификата.